Varm sjokolade med appelsin

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Vi trenger ikke undersøkelser for å vite at mange drikker kakao/sjokolade i påsken, men det er alltid greit å få fakta på bordet.  _ I en ny landsrepresentativ undersøkelse gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) sier hele 56 % at de drikker kakao en eller flere ganger i løpet av påsken.

– Kakao er favorittdrikken til mange turglade nordmenn, og påsken byr på flere anledninger til å komme seg ut på tur, både til skogs og til fjells. Dessuten kan varm sjokolade nytes både i solveggen på hytta, og i sofakroken hjemme i byen, sier Glemminge Arnesen ernæringsrådgiver hos Opplysningskontoret for Meieriprodukter.

Les på F7: Sen påske påvirker nordmenns reisevaner

Varm sjokolade er enkelt å lage og det kan nytes i mange situsjoner. Melk.no har laget denne oppskriften som vi viderebringer.

Bruk den sjokoladen du liker best og smaksett med saft fra appelsin eller klementin.

FREMGANGSMÅTE
Løs opp sjokoladen i varmt vann. Tilsett melken og varm til kokepunktet.
Tilsett friskpresset appelsinjuice og smak til med sukker rett før servering.
Server sjokoladen nylaget med en liten kremtopp og raspet appelsinskall til pynt.

KOKKENS TIPS
Hvis du ønsker litt mokkasmak på sjokoladen, kan du røre ut en spiseskje kaffepulver i det varme vannet sammen med sjokoladen.

 

Til 6 porsjoner

1 plate kokesjokolade
1 dl vann
1 l melk
1 dl appelsinjuice
3 ss sukker

Krem til topping