En kjempegod og mager potetsalat som smaker litt sursøt. Serveres like godt til spekematen som til den grillede fisken.
Kok potetene med skallet på. Skrell og skjær dem i litt grove biter. Det passer best med en potetsort som er litt kokefast.
Rens løken og skjær den i tynne skiver.
Kok løkskivene møre i vann tilsatt smør – ca. 10 minutter.
Tilsett eddik, sukker, salt og pepper.
Bland potetskivene forsiktig i sausen.
La potetsalaten trekke (ikke koke) til potetene er gjennomvarme – 7-8 minutter.
Smak til. Salaten skal være frisk sursøt.
Dryss over hakket frisk kruspersille.
Les på Popidol: Mange bryter loven når de legger ut feriebilder
INGREDIENSER
4 porsjoner
1½ kg potet
1 stk stor løk
3½ dl vann
3 ss smør eller margarin
3 ss eddik, 7 %
2 ss sukker
smak til med litt salt og nykvernet pepper
2 ss hakket frisk kruspersille