Varm potetsalat

0
92
(c) Bilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt.

En kjempegod og mager potetsalat som smaker litt sursøt. Serveres like godt til spekematen som til den grillede fisken.

Kok potetene med skallet på. Skrell og skjær dem i litt grove biter. Det passer best med en potetsort som er litt kokefast.

Rens løken og skjær den i tynne skiver.

Kok løkskivene møre i vann tilsatt smør – ca. 10 minutter.

Tilsett eddik, sukker, salt og pepper.

Bland potetskivene forsiktig i sausen.

La potetsalaten trekke (ikke koke) til potetene er gjennomvarme – 7-8 minutter.

Smak til. Salaten skal være frisk sursøt.

Dryss over hakket frisk kruspersille.

Les på Popidol: Mange bryter loven når de legger ut feriebilder

INGREDIENSER
4 porsjoner
1½ kg potet
1 stk stor løk
3½ dl vann
3 ss smør eller margarin
3 ss eddik, 7 %
2 ss sukker
smak til med litt salt og nykvernet pepper
2 ss hakket frisk kruspersille

No posts to display