Sukkerbrød

0
41

Hadde det ikke vært for sukkerbrød ville vi ikke hatt en rekke kaker, vi nevner i fleng, marsipankake, bløtkake, rullekake… Det er viktig t sukkerbrødet blir både fylt med smak og luftig.

Et triks er å ta eggene ut av kjøleskapet før du starter slik at de rekker å få romtemperatur,  det gjør eggedosisen luftigere.

Dette trenger du til en 24 cm rundform

  • 5 egg
    200 sukker
    200 hvetemel
    1 ½ ts bakepulver

Slik gjør du

Det er lett å lage sukkerbrød og resultatet er nesten alltid, mye bedre enn det du kan kjøpe i butikken. Start med å skru ovnen til 200 grader. Smør formen rundt kantene og ha bakepapir i bunnen, ekspertene tar litt mel og drysser over smøret. (hell ut det som blir til overs)

Kakk eggene oppi en miksmasterbolle sammen med sukker og pisk det i ca 5 minutter, du ser det er ferdig når eggedosisen er blank og luftig.  -Mange kjøkken har ikke en sikt lenger, du ut og kjøp til neste gang. Bland bakepulver og hvetemel og sikt det i eggedosisen. Innarbeide alt melet i eggedosisen med store bevegelser, bruk en slikkepott og ikke gjør ekstra, gi det med en gang du føler det er ferdig.

Skru ned varmen til 170 grader, hell røren i formen og sett den på nederste rille i ovnen. La sukkerbrødet steke i 35 minutter. So alltid er ovner forskjellige så det kan være lurt å sjekke med en tynn pinne, er pinnen tørr er sukkerbrødet ferdig.

Det skal være lett å få sukkerbrødet ut av formen, det kan være lurt å skjære litt rundt kanten før du heller det ut av formen.

No posts to display