Sukkerbrød

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Hadde det ikke vært for sukkerbrød ville vi ikke hatt en rekke kaker, vi nevner i fleng, marsipankake, bløtkake, rullekake… Det er viktig t sukkerbrødet blir både fylt med smak og luftig.

Et triks er å ta eggene ut av kjøleskapet før du starter slik at de rekker å få romtemperatur,  det gjør eggedosisen luftigere.

Dette trenger du til en 24 cm rundform

  • 5 egg
    200 sukker
    200 hvetemel
    1 ½ ts bakepulver

Slik gjør du

Det er lett å lage sukkerbrød og resultatet er nesten alltid, mye bedre enn det du kan kjøpe i butikken. Start med å skru ovnen til 200 grader. Smør formen rundt kantene og ha bakepapir i bunnen, ekspertene tar litt mel og drysser over smøret. (hell ut det som blir til overs)

Kakk eggene oppi en miksmasterbolle sammen med sukker og pisk det i ca 5 minutter, du ser det er ferdig når eggedosisen er blank og luftig.  -Mange kjøkken har ikke en sikt lenger, du ut og kjøp til neste gang. Bland bakepulver og hvetemel og sikt det i eggedosisen. Innarbeide alt melet i eggedosisen med store bevegelser, bruk en slikkepott og ikke gjør ekstra, gi det med en gang du føler det er ferdig.

Skru ned varmen til 170 grader, hell røren i formen og sett den på nederste rille i ovnen. La sukkerbrødet steke i 35 minutter. So alltid er ovner forskjellige så det kan være lurt å sjekke med en tynn pinne, er pinnen tørr er sukkerbrødet ferdig.

Det skal være lett å få sukkerbrødet ut av formen, det kan være lurt å skjære litt rundt kanten før du heller det ut av formen.