Er helt sikker på at vi alle har feiret Grøtens dag 23. oktober og hatt stor glede av det. Jeg har utelukkende gode minner omkring semulegrynsgrøt fra min egen barndom. – Til tross for at det er lett å lage og smaker godt, er det også en grøt det er lett å glemme.
Serveres med sukker og et lett dryss av kanel.
Slik går du frem:
Kok opp melk, dryss i gryn og rør til det koker. Kok grøten under lokk på forsiktig varme i ca. 10 – 15 minutter. Rør av og til. Tilsett smør og sukker.
Ingredienser
1 l Helmelk 3,5 % fett
1 ¼ dl semulegryn
2 ss Meierismør
2 ss sukker
Tilbehør
4 ss sukker
2 ss kanel
5 dl av ditt favoritt syltetøy eller bringebærsaus.
Semulepudding: Følg fremgangsmåten over og visp deretter sammen 1 ss sukker, 1 egg og 3 mandeldråper og tilsett dette i grøtblandingen. Puddingen helles i en bolle og drysses gjerne med litt sukker for å forhindre at det dannes snerk.
La puddingen stivne i noen timer før den serveres kald sammen med Bringebærsaus eller rørte bær.