Semulegrynsgrøt slik du husker den fra da du var liten

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Er helt sikker på at vi alle har feiret Grøtens dag 23. oktober og hatt stor glede av det.  Jeg har utelukkende gode minner omkring semulegrynsgrøt fra min egen barndom. – Til tross for at det er lett å lage og smaker godt, er det også en grøt det er lett å glemme. 

Serveres med sukker og et lett dryss av kanel.

Slik går du frem:

Kok opp melk, dryss i gryn og rør til det koker. Kok grøten under lokk på forsiktig varme i ca. 10 – 15 minutter. Rør av og til. Tilsett smør og sukker.

Ingredienser

1 l Helmelk 3,5 % fett
1 ¼ dl semulegryn
2 ss Meierismør
2 ss sukker

Tilbehør
4 ss sukker
2 ss kanel
5 dl av ditt favoritt syltetøy eller bringebærsaus.

Semulepudding: Følg fremgangsmåten over og visp deretter sammen 1 ss sukker, 1 egg og 3 mandeldråper og tilsett dette i grøtblandingen. Puddingen helles i en bolle og drysses gjerne med litt sukker for å forhindre at det dannes snerk.

La puddingen stivne i noen timer før den serveres kald sammen med Bringebærsaus eller rørte bær.