Sachertorte med aprikos syltetøy

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Det er mange som tror at Sachertorte godt kan lages med appelsinmarmelade. – Du kan godt gjøre det, men da er det ikke en ekte variant. – Det du kan «variere» med er å ha aprikos syltetøyet rett under sjokolade lokket eller i midten, eller begge deler hvis du er «crazy».

Sachertorte er en del av Wiens historie og et must hvis du besøker en av Europas klassiske byer. Kaken ble skapt i sin tid av den 16 år gamle konditorlæringen Franz Sacher på oppdrag av fyrst Klemens Wenzel von Mettermich.

Les på F7City: Wien: Verdens mest berømte kake ble bakt for første gang i 1832

Dette trenger du:

75 g mørk sjokolade
150 g mykt usaltet smør
150 g sukker
6 egg, delt i plomme og hvite
150 g hvetemel, siktet
175 g mørk sjokolade
5 ss sterk svart kaffe
175 g melis
6 ss aprikossyltetøy
55 g mørk sjokolade, smeltet, til pynt.

Glasur og fyll

175 g mørk sjokolade
5 ss sterk svart kaffe
175 g melis
6 ss aprikossyltetøy
55 g mørk sjokolade, smeltet, til pynt.
Smør en springform på 24 cm og legg bakepapir i bunnen.

Fremgangsmåte

Smelt sjokoladen i vannbad. Rør smør og halvparten av sukkeret til det er lett og luftig. Tilsett eggeplommen og rør det godt sammen.

Hell sjokoladen i røren i en tynn stråle og rør godt. Vend det siktede hvetemelet i røren.
Pisk eggehvitene i en annen bolle til de er så stive at de står av seg selv.

Ha i resten av sukkeret og visp eggehvitene for hånd i ca.2 minutter eller 45-60 sekunder om du bruker mixmaster.
Vend først halvparten av eggehvitene i kakerøren og rør forsiktig. Vend inn resten.

Hell kakerøren i springformen og glatt til overflaten slik at den blir jevn. Stek kaken i forvarmet ovn ved 150 grader i 1-1/2 time. Avkjøl kaken i formen i max 5 minutter før du tar den ut og legger den på rist.

Smelt sjokoladen til glasuren og rør inn kaffen.
Sikt melis over i en bolle og rør inn sjokoladeblandingen.

Del kaken i to. – Varm syltetøyet, smør det på kakebunnen og legg den andre delen av kaken oppå.
Ha glasuren på kaken og smør den utover toppen og sidene slik at hele kaken er dekket.
Legg kaken på et fat og sett den til side i minst 2 timer før servering.