Lomper

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Det som i gamledager het potet lomper har som du sikkert vet hvert en del av norsk matkultur lenge før vi fikk ideen om å bruke lompe som spis-bar innpakning for en pølse.

Det beste av alt, det er lett å lage selv, det tar kort tid og du vil helt klart imponere dine omgivelser med hjemmelagde lomper.

Les: Varm potetsalat

Det går fint å putte andre ting inni en lompe ennpølse

Dette trenger du:


1 kg potet
1 ts salt
1 ½ dl hvetemel
1 dl siktet rugmel
hvetemel til utbaking


Start med å koke poteter med skallet på, ferdig kokt fjerner du skallet og moser potene sammen med salt.

Bland inn hvetemel og rugmel, men hver forsiktig for mye mel gjør lompene harde.

Til denne oppskriften med en kilo poteter holder til ca 12 lomper. Del inn deigen i 12 like store deler og kjevle dem ut til runde leiver på ca 20 cm stykk. (du kan også lage lomper i andre former, f.eks en firkant.)

Stek lompene i tørr stekepanne, på grillen eller på takke til de får små brune flekker, men fortsatt er lyse. Legg lompene oppå hverandre og dekk med et håndkle eller lignende.