Liker du italiensk mat? Dette er verdens beste carbonara

0
61

Det å lage carbonara er enkelt, en italiensk rett som i hovedsak består av bacon, egg, ost og pasta, samtidig tar livserfaring å mestre kunsten å lage det perfekte måltid. – Helst burde du vært en italiensk bestemor, men vi får klare oss med den du er. 

Lett å lage, vanskelig å mestre

Bare for å ha sagt det med en gang, noen liker å legge krem til sausen, men da er det ikke carbonara lenger

 

Det du trenger

Ikke vær kjip på ingrediensene: Her bruker jeg italiensk De Cecco spaghetti, en 24 måneder gammel og sertifisert Parmigiano-Reggiano, ferske økologiske egg, sort pepper og et stykke Guanciale som jeg kjøpte i Bologna.

Når det kommer til osten, trenger du virkelig en fin parmesan eller pecorino her som ikke er pre-revet. Få en fin, hel del parmesan fra en ostedisk.

Hvis du ikke finner guanciale (cured pig jowl), vil jeg anbefale å bruke u-røkt kurert svinekjøtt mage / bacon. Hvis du finner pancetta, bruk det. Til slutt, vil du ha et høyt fettinnhold herdet stykke kjøtt.

Kjøtt kuttet opp i passe biter

Vi er fortsatt i ganske enkelt territorium her. Det første jeg gjør er å få en stor gryte med mye vann. Jeg legger i et godt saltslag og legg lokket på for å øke hastigheten på kjelen.

Start med å kutte strimler som er litt under en cm i tykkelse, og så lager kutter du de i biter som er litt over en cm i lengde. Det gjør ikke noe om du varierer, det vil bare gi retten litt mer konsistens, det viktigste er at du ikke gjør stykkene for små, da forsvinner de istedenfor å bli sprø stykker med fett.

Så tar du Parmigiano og rasper på de fineste rillene på raspen din, ta to tredjedeler i en bolle og spar resten til strø over retten når den er ferdig.

Rasp på fineste nivå

Oppi boller knekker du to egg og en ekstra eggeplomme og rører sammen med en gaffel. Ta over litt ferskvernet pepper.

 

 

Kok opp pastaen i ca 8 minutter, hvis du er glad i «Al dente» litt mindre. Viktig at det ikke fosskoker, men at du er forsiktig.

Så tar du frem en kald panne og legger opp bacon (kjøtt) og olivenolje, prosessen med oppvarming vil gjøre at fetter stekes jevnt og grundig.

 

 

Når kjøttet begynner å brune ta det av varmen og bruk en stor skje til å ta bort overflødig fett.  Så bruker du en tang og har oppi spagetti og rører rundt (ikke på varm ovn)

 

 

Så strør du over Parmesan, og pepper og dermed er du ferdig.

 

 

Handleliste:

120 gram Guanciale (eller Ikke-røkt Bacon eller Pancetta)
120 gram Parmigiano-Reggiano
Halvpakke med De Cecco Spaghetti nr. 12
To store økologiske egg pluss en eggeplomme
Svart pepper
Oliven olje
Salt

 

No posts to display