Gelékuler med eplesmak

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Gelégodterier på julebordet er en selvfølge for mange. Med ekte fruktsmak, helt uten kunstige fargestoffer, blir disse gylne kulene årets favoritter.


INGREDIENSER
30 porsjoner
500 g grønn eplepuré
150 g maisglukose
15 g pektin
825 g sukker
6 g vann
6 g sitronsyre
6 g calvados


Til pynt
2 ss kanel
2 ss sukker
Til eplepuré
12 grønne epler

Les på F7: «All I Want for Christmas Is You» har fortsatt et magisk balletak på julen

SLIK GJØR DU
For å få den rette konsistensen er det viktig å bruke maisglukose i denne oppskriften, ikke glukosesirup, som gjør at geleen flyter ut og blir seig. Den får man kanske lettest tak i på nettet, men det er verd ekstraarbeidet. Ta det med ro om kulene blir gule og ikke grønne. Disse kulene er laget uten kunstige fargestoffer.

Grønn eplepuré
Skrell halvparten av eplene. Skjær dem i båter og kok dem myke i vann. Sil av vannet og miks eplene til puré. Vask resten av eplene. Skjær dem i båter eller terninger med skall. Kjør den i mikseren sammen med pureen. Passér gjennom en sikt.

Gelékuler med eplesmak
Bland 500 g eplepuré med maisstivelse, og kok opp. Bland pektin og sukker, og tilsett i pureen. Kok opp til 107 grader. Rør inn vann og sitronsyre. Smak eventuelt til med calvados. Hell opp i silikonformer. Vi brukte halvkuleformer. La det stivne.

Legg sammen to og to halve kuler til runde kuler, som rulles i sukker tilsatt kanel.